Odvetniša Družba Prostran
ODVETNIŠKA DRUŽBA PROSTRAN

Odvetnik za odškodnine

Zakaj je dobro, da vas zastopa odvetnik za odškodnine?

Strokovnjak za odškodninsko pravo ni mogoče postati z branjem zakona, podzakonskih predpisov ipd., saj je odškodninsko pravo judikatno pravo (pravo primerov), kar pomeni, da prakso gradi na konkretnih primerih. Iz tega razloga je pomembno, da vas v postopku pridobivanja odškodnine zastopa odvetnik, ki vam zaradi dolgoletnega spremljanja sodne prakse, najhitreje in najbolje svetuje o možnostih uspeha in o tem, kako postopati v konkretnem primeru. Takšen strokovnjak je lahko le odvetnik, ki pozna sodno prakso in ima stik s sodiščem (za razliko od odškodninskih družb) in ki se ukvarja pretežno s tem področjem prava. Le tak strokovnjak vam lahko svetuje takoj, ko nasvet potrebujete.

Poleg tega vam odvetnik za odškodnine svetuje tudi v drugih primerih, ki so z odškodninskim primerom pogosto neločljivo povezani. Primeroma gre za prekrškovne, kazenske, dedne, socialne in druge postopke.

Nadalje je vloga odvetnika za odškodnino pomembna z vidika zagotavljanja enakosti položaja med pogosto preprostim posameznikom in močno zavarovalnico ali delodajalcem, ki razpolaga s človeškimi in finančnimi sredstvi, zmožnimi posameznika postaviti v podrejen položaj. Dober odvetnik za odškodnine je izkušen in lahko to podrejenost ne le odpravi, temveč oškodovanca celo postavi v boljši položaj. Že sama prisotnost odvetnika, ki se ukvarja z odškodninskim pravom, ki stranki nudi celovito podporo, nanjo deluje pomirjujoče, saj ve, da v pogosto stresni in neprijetni situaciji ni sama in da se lahko na odvetnika zanese. Odvetnik za odškodnino lahko bistveno pripomore k razrešitvi spora, saj se tudi nasprotna stranka zaveda, da ima opravka s strokovnjakom, zaradi česar se je mnogo bolj kot sicer pripravljena pogajati in če se le da, zadevo zaključiti na miren način (s sklenitvijo izvensodne poravnave), da ji ne bi nastali nepotrebni dodatni stroški zaradi morebitne odškodninske tožbe.

Če želite, da vas pri uveljavljanju odškodnine zastopa odvetnik za odškodnine, nas čimprej kontaktirajte za brezplačen pravni posvet s področja odškodninskega prava.

Brezplačno
pravno svetovanje

Vam nudimo v naslednjih primerih:
   - če ste bili telesno poškodovani:
        • v prometni nesreči, delovni nesreči, na javni površini ali na            zasebni površini
        • in ste bili nezgodno zavarovani
        • in ste imeli sklenjeno zavarovanje za operacije, težke bolezni            (razen kadar je potrebno dodatno mnenje izvedenca) in druge            vrste zavarovanj za telesne poškodbe
         • v pomorski nesreči (škoda, ki jo povzroči lastnik ali upravljalec            plovila)
         • med napadom ali pretepom
    - če ste bili žrtev zdravstvene napake (razen, ko je potrebno dodatno       mnenje izvedenca)
    - če ste kot pravna oseba ali samostojni podjetnik utrpeli       materialno ali nematerialno škodo (razen, ko je potrebno dodatno       mnenje izvedenca)
    - če ste utrpeli škodo kot fizična oseba zaradi strokovne napake       različnih poklicev
    - in v drugih primerih uveljavljanja odškodnine, ko se odvetnik in       stranka tako dogovorita
Vaši podatki
Podrobneje opišite vaš primer
Vam nudimo v naslednjih primerih:
   - če ste bili telesno poškodovani:
      • v prometni nesreči, delovni nesreči, na javni površini ali na zasebni površini
       • in ste bili nezgodno zavarovani
       • in ste imeli sklenjeno zavarovanje za operacije, težke bolezni (razen kadar je potrebno dodatno mnenje izvedenca) in druge vrste zavarovanj za telesne poškodbe
       • v pomorski nesreči (škoda, ki jo povzroči lastnik ali upravljalec plovila)
       • med napadom ali pretepom
   - če ste bili žrtev zdravstvene napake (razen, ko je potrebno dodatno mnenje izvedenca)
   - če ste kot pravna oseba ali samostojni podjetnik utrpeli materialno ali nematerialno škodo (razen, ko je potrebno dodatno mnenje izvedenca)
  - če ste utrpeli škodo kot fizična oseba zaradi strokovne napake različnih poklicev
   - in v drugih primerih uveljavljanja odškodnine, ko se odvetnik in stranka tako dogovorita
Vaši podatki
Podrobneje opišite vaš primer