Prometna nesreča

Če ste bili udeleženi v prometni nesreči doma ali v tujini in ste utrpeli telesno poškodbo (v določenih primerih pa tudi, če niste utrpeli telesnih poškodb), imate pravico vložiti različne odškodninske zahtevke, odvisno od tega, ali ste bili udeleženi v prometni nesreči kot voznik, sopotnik v vozilu ali kot drug udeleženec v cestnem prometu ali ste povzročili ali sopovzročili prometno nesrečo in od tega, kakšne so bile posledice (lahka ali huda telesna poškodba, posebno težka invalidnost ali smrt).

V Odvetniški družbi Prostran vlagamo odškodninske zahtevke tudi v tuje države in zastopamo oškodovance (domače in tuje), ki vlagajo odškodninske zahtevke in tožbe zoper zavarovalnice v Republiki Sloveniji ob uporabi tujega prava (madžarsko pravo, italijansko pravo, nemško pravo, pravo BiH, hrvaško pravo…).

Zagotovite si potrebna navodila za:

Prometno
nesrečo

Ali ste vedeli, da lahko že na začetku zdravljenja dobite akontacijo odškodnine in v določenih primerih brez zdravniškega izvida ali le z enim zdravniškim izvidom pridobite odškodnino za negmotno škodo?

Prometno nesrečo -
smrt bližnjega

Poleg odškodnine oškodovancu, ki mu je ostala posebno težka invalidnost, imajo tudi njegovi bližnji pravico do odškodnine zaradi njegovega zdravstvenega stanja po prometni nesreči. V primeru smrti katerega izmed udeležencev prometne nesreče, pripada svojcem odškodnina iz naslova duševnih bolečin zaradi smrti bližnjega.

Nezgodo

Če ste imeli v času prometne nesreče sklenjeno individualno ali kolektivno nezgodno zavarovanje ali kombinirano nezgodno zavarovanje z življenjskim zavarovanjem ali nezgodno zavarovanje po zavarovalni polici avtomobilskega zavarovanja ali ste bili nezgodno zavarovani kot imetnik bančne kartice, vam uredimo izplačilo zavarovalnine

Želite izvedeti več?

Kontaktirajte nas za brezplačna navodila!

Dodatne informacije

Storitve zastopanja vam ne zaračunavamo vnaprej in v primeru neuspeha  

Od podpisa pooblastila dalje smo mi odgovorni za vaš uspeh in storili bomo vse, kar je v naši moči, da vam priskrbimo ustrezno odškodnino.

Če želite brezplačno svetovanje odvetnika, ki se ukvarja z odškodninskim pravom, nas pokličite takoj po nastanku prometne nesreče in prejeli boste hitre brezplačne napotke, kako ravnati, da kasneje ne boste imeli težav s pridobitvijo čim višje odškodnine.

Če nas niste poklicali že iz kraja poškodbe na javni površini, vam svetujemo, da nam pišete preko priloženega obrazca ali pošljete vprašanje po pošti in prejmete brezplačni nasvet o možnosti uspeha. Svetujemo vam, da to storite še pred zaključkom zdravljenja, da vas opozorimo, na kaj bodite pozorni in katero dokumentacijo zbirajte, da bi vam lahko kasneje pridobili ustrezno odškodnino. Prav tako vam svetujemo, da se še pred zaključkom zdravljenja naročite na svetovalni razgovor na sedežu odvetniške družbe Prostran, ki ga ne zaračunamo.

Zagotovite si brezplačno svetovanje
  • +386 (0)51 319 111

Kontaktirajte nas preko telefona, elektronske pošte ali spodnje povezave.

Kako vam lahko pomagamo?

Pišite nam, če želite prejeti brezplačni pravni nasvet o možnosti uspeha iz področja odškodninskega  prava.

Ste pripravljeni na naslednji korak?