Poškodba na zasebni površini

Kot poškodba na zasebni površini se šteje predvsem poškodba v zasebnem stanovanju, hiši, na zasebnem zemljišču…

Če ste se poškodovali na zasebni površini in je za vašo poškodbo odgovoren lastnik ali najemnik ali drug imetnik zasebne površine, lahko pridobite odškodnino.

Če ste bili telesno poškodovani zaradi psa, ki vas je ugriznil, popraskal ali zrušil na tla, ali ki vam jo je povzročil odgovorni kolesar ali druga fizična ali odgovorna pravna oseba in ste imeli možnost identificirati odgovornega lastnika ali imetnika psa, kolesarja itd. in ste se telesno poškodovali in ste imeli možnost identificirati odgovornega lastnika ali imetnika psa, imate pravico do odškodnine. Če odgovorna oseba zanika odgovornost, vam svetujemo, da pokličete policijo, sicer bo dokazovanje krivde v odškodninskem postopku oteženo. V vsakem primeru preverite na kraju napada ali poškodbe ali je še kdo drug videl dogodek in si zapišite njegove podatke, fotografirajte kraj poškodbe, poškodovano kolo ipd.

Tako v primeru poškodbe na zasebni površini kot tudi v primeru ugriza domače živali lahko pridobite odškodnino od zavarovalnice, kjer je imel odgovorni lastnik ali imetnik psa ali zasebne površine, kolesar ali druga fizična ali pravna oseba, na dan škodnega dogodka veljavno sklenjeno zavarovanje svoje odgovornosti (običajno je odgovornost zasebnika zajeta v sklopu premoženjskega zavarovanja stanovanja ali hiše).

Če ste utrpeli poškodbo na zasebni površini ali zaradi odgovornosti druge fizične ali pravne osebe, nas kontaktirajte že iz kraja, kjer ste bili poškodovani in prejeli boste brezplačni nasvet odvetnika odškodninskega prava o možnosti uspeha. Za vas je pomembno, da vas opozorimo katero dokumentacijo zbirajte in na kaj morate biti pozorni, da bi vam lahko kasneje pridobili ustrezno odškodnino. Lahko pa se še pred zaključkom zdravljenja oglasite na sedežu odvetniške družbe Prostran na svetovalnem razgovoru, ki vam ga ne zaračunamo.

Nudimo vam navodila za:

Poškodbo na
zasebni površini

Ali ste vedeli, da lahko že ob začetku zdravljenja dobite akontacijo odškodnine in da lahko dobite odškodnino v določenih primerih tudi brez zdravniškega izvida ali le z enim zdravniškim izvidom pridobite za negmotno škodo?

Nezgodo

Če ste imeli v času poškodbe sklenjeno individualno ali kolektivno nezgodno zavarovanje (preusmeritev na zavihek nezgodno zavarovanje) ali kombinirano nezgodno zavarovanje z življenjskim zavarovanjem ali nezgodno zavarovanje po zavarovalni polici avtomobilskega zavarovanja ali ste bili nezgodno zavarovani kot imetnik bančne kartice, vam lahko uredimo izplačilo nezgodnega zavarovanja (dnevne odškodnine, invalidnosti, nezgodnega nadomestila ipd.) Če želite, da vam uredimo tudi nezgodno zavarovanje nas kontaktirajte, da vam posredujemo pisna navodila. 

Želite izvedeti več?

KONTAKTIRAJTE NAS ZA BREZPLAČNA NAVODILA

Dodatne informacije

Storitve zastopanja vam ne zaračunavamo vnaprej in v primeru neuspeha  

Od podpisa pooblastila dalje smo mi odgovorni za vaš uspeh in storili bomo vse, kar je v naši moči, da vam priskrbimo ustrezno odškodnino.

Če želite brezplačno svetovanje odvetnika, ki se ukvarja z odškodninskim pravom, nas pokličite takoj po nastanku poškodbe na zasebni površini in prejeli boste brezplačni pravni nasvet odvetnika, ki vam bo dal hitre napotke, kako ravnati, da kasneje ne boste imeli težav s pridobitvijo čim višje odškodnine.

Če nas niste poklicali že iz kraja poškodbe na zasebni površini, vam svetujemo, da nam pišete preko priloženega obrazca ali pošljete vprašanje po pošti in prejmete brezplačni nasvet o možnosti uspeha. Svetujem vam, da to storite še pred zaključkom zdravljenja, da vas opozorimo, na kaj bodite pozorni in katero dokumentacijo zbirajte, da bi vam lahko kasneje pridobili ustrezno odškodnino. Svetujemo vam, da se še pred zaključkom zdravljenja naročite na svetovalni razgovor na sedežu odvetniške družbe Prostran, ki ga ne zaračunamo.

Zagotovite si brezplačno svetovanje
  • +386 (0)51 319 111

Kontaktirajte nas preko telefona, elektronske pošte ali spodnje povezave.

Kako vam lahko pomagamo?

Pišite nam, če želite prejeti brezplačni pravni nasvet o možnosti uspeha iz področja odškodninskega  prava.

Ste pripravljeni na naslednji korak?