Poškodba na javni površini

Poškodba na javni površini je poškodba na javni cesti, kopališču ali zdravilišču, pločniku, v knjižnici, šoli, gostilni, trgovini, bolnišnici ipd.

Pogoj, da lahko pridobite odškodnino zaradi poškodbe na javni površini je, da niste sami odgovorni za to, kar se vam je zgodilo (npr. ker niste bili pozorni). Odgovornost lastnika ali upravljalca te javne površine je lahko krivdna (npr. luknja v cesti ali pločniku, pešpoti, poledenela cesta, pločnik, odkrušena stopnica, neobrisana tla ipd.) ali objektivna (nestandardno grajene nevarne stopnice ipd.). Običajno imajo lastniki oz. upravljalci javnih površin zavarovano svojo odgovornost pri kateri izmed zavarovalnic.

Zelo pomembno je, da takoj zavarujete dokaze o tem, da ste se poškodovali na javnem mestu in na kakšen način (fotografirate mesto ali vzrok padca, zahtevajte pomoč zaposlenih in sestavite zapisnik o škodnem dogodku, pridobite izjave očividcev, pokličite policijo…).

Svetujemo vam, da nas pokličete takoj po poškodbi na javni površini in prejeli boste brezplačni pravni nasvet odvetnika, ki se ukvarja z odškodninskim pravom in ki vam bo dal hitre napotke, kako ravnati, da kasneje ne boste imeli težav s pridobitvijo ustrezne odškodnine.

Če nas niste poklicali že iz kraja poškodbe na javni površini, vam svetujemo, da nam pišete preko priloženega obrazca ali pošljete vprašanje po pošti in prejmete brezplačni nasvet o možnosti uspeha. Svetujem vam, da to storite še pred zaključkom zdravljenja, da vas opozorimo, na kaj bodite pozorni in katero dokumentacijo zbirajte, da bi vam lahko kasneje pridobili ustrezno odškodnino. Svetujemo vam, da se še pred zaključkom zdravljenja naročite na svetovalni razgovor v odvetniški pisarni, ki vam ga ne zaračunamo.

Nudimo vam navodila za:

Poškodbo na
javni površini

Ali ste vedeli, da lahko že ob začetku zdravljenja dobite akontacijo odškodnine in da lahko dobite odškodnino v določenih primerih tudi brez zdravniškega izvida ali le z enim zdravniškim izvidom pridobite za negmotno škodo?

Nezgodo

Če ste imeli v času poškodbe na javni površini sklenjeno individualno ali kolektivno nezgodno zavarovanje ali kombinirano nezgodno zavarovanje z življenjskim zavarovanjem ali nezgodno zavarovanje po zavarovalni polici avtomobilskega zavarovanja ali ste bili nezgodno zavarovani kot imetnik bančne kartice, vam lahko uredimo izplačilo nezgodnega zavarovanja (dnevne odškodnine, invalidnosti, nezgodnega nadomestila ipd.). 

Želite izvedeti več?

KONTAKTIRAJTE NAS ZA BREZPLAČNA NAVODILA

Dodatne informacije

Storitve zastopanja vam ne zaračunavamo vnaprej in v primeru neuspeha  

Od podpisa pooblastila dalje smo mi odgovorni za vaš uspeh in storili bomo vse, kar je v naši moči, da vam priskrbimo ustrezno odškodnino.

Če želite brezplačno svetovanje odvetnika, ki se ukvarja z odškodninskim pravom, nas pokličite takoj po nastanku poškodbe na javni površini in prejeli boste brezplačni pravni nasvet odvetnika, ki vam bo dal hitre napotke, kako ravnati, da kasneje ne boste imeli težav s pridobitvijo čim višje odškodnine.

Če nas niste poklicali že iz kraja poškodbe na javni površini, vam svetujemo, da nam pišete preko priloženega obrazca ali pošljete vprašanje po pošti in prejmete brezplačni nasvet o možnosti uspeha. Svetujem vam, da to storite še pred zaključkom zdravljenja, da vas opozorimo, na kaj bodite pozorni in katero dokumentacijo zbirajte, da bi vam lahko kasneje pridobili ustrezno odškodnino. Svetujemo vam, da se še pred zaključkom zdravljenja naročite na svetovalni razgovor na sedežu odvetniške družbe Prostran, ki ga ne zaračunamo.

Zagotovite si brezplačno svetovanje
  • +386 (0)51 319 111

Kontaktirajte nas preko telefona, elektronske pošte ali spodnje povezave.

Kako vam lahko pomagamo?

Pišite nam, če želite prejeti brezplačni pravni nasvet o možnosti uspeha iz področja odškodninskega  prava.

Ste pripravljeni na naslednji korak?