Terjatve iz zavarovalnih pogodb

Za vas uveljavljamo terjatve iz vseh vrst zavarovalnih pogodb, tako osebnih, kot tudi premoženjsih, npr., iz nezgodnih zavarovanj, zavarovanj za težke bolezni, zavarovanj za operacije, življenjskih zavarovanj, protivlomnih zavarovanj, protipožarnih zavarovanj, zavarovanj premičnin, ao plus zavarovanj, ipd. Pritožujemo se v postopkih priznanja kasko škod ali materialnih škod na avtomobilih iz naslova odgovornosti po polici avtomobilskih zavarovanj. Pri tem sodelujemo z izvedenci različnih strok.

Najpogostejša terjatev iz zavarovalnih pogodb je nezgodno zavarovanje. Velikokrat ljudje zmotno mislijo, da bodo nezgodno zavarovanje pridobili že s tem, ko so se poškodovali, kar ni res, kajti zavarovalnice v splošnih pogojih, ki so sestavni del zavarovalne police, širijo primere, za katere ne nudijo zavarovalnega jamstva.

Če ste utrpeli nezgodo, vam pomagamo pridobiti dnevno odškodnino, bolnišnične dneve ali nadomestilo za nezgodo ali invalidnost ali zavarovalno vsoto za primer smrti, rento zaradi nezgode. V primeru nezgodne smrti vam uredimo izplačilo zavarovalne vsote za primer nezgodne smrti. Pravica do teh izplačil je odvisna od tega, kakšno vrsto nezgodnega zavarovanja ste imeli sklenjeno v času nezgode in kako visoko zavarovalno premijo ste vplačevali.

Pogoj, da pridobite ustrezno zavarovalnino (nezgodno zavarovanje) je, da ste se poškodovali tako, kot to ustreza definiciji nezgode, ki pravi, da je nezgoda nenaden, od zavarovančeve volje neodvisen dogodek, ki deluje od zunaj in naglo na zavarovančevo telo in povzroči poškodbe, ki jih je treba zdravniško oskrbeti. Posledice nezgod pa so smrt, delna ali popolna trajna invalidnost ali začasna zavarovančeva nesposobnost za delo. Velikokrat ljudje zmotno mislijo, da bodo nezgodno zavarovanje pridobili že s tem, ko so se poškodovali, kar ni res, kajti zavarovalnice v splošnih pogojih, ki so sestavni del zavarovalne police, širijo primere, za katere ne nudijo zavarovalnega jamstva.

Dodatne informacije

Storitve zastopanja vam ne zaračunavamo vnaprej in v primeru neuspeha  

Od podpisa pooblastila dalje smo mi odgovorni za vaš uspeh in storili bomo vse, kar je v naši moči, da vam priskrbimo ustrezno odškodnino.

Če želite brezplačno svetovanje odvetnika, ki se ukvarja z odškodninskim pravom, nas pokličite takoj ko želite uveljavljati terjatev iz zavarovalne pogodbe in prejeli boste hitre brezplačne napotke, kako ravnati, da kasneje ne boste imeli težav s pridobitvijo čim višje odškodnine.

Če nas niste poklicali že iz kraja poškodbe na javni površini, vam svetujemo, da nam pišete preko priloženega obrazca ali pošljete vprašanje po pošti in prejmete brezplačni nasvet o možnosti uspeha. Svetujemo vam, da to storite še pred zaključkom zdravljenja, da vas opozorimo, na kaj bodite pozorni in katero dokumentacijo zbirajte, da bi vam lahko kasneje pridobili ustrezno odškodnino. Prav tako vam svetujemo, da se še pred zaključkom zdravljenja naročite na svetovalni razgovor na sedežu odvetniške družbe Prostran, ki ga ne zaračunamo.

Zagotovite si brezplačno svetovanje
  • +386 (0)51 319 111

Kontaktirajte nas preko telefona, elektronske pošte ali spodnje povezave.

Kako vam lahko pomagamo?

Pišite nam, če želite prejeti brezplačni pravni nasvet o možnosti uspeha iz področja odškodninskega  prava.

Ste pripravljeni na naslednji korak?