Delovna nesreča

V praksi žal pogosto zasledimo poskuse delodajalcev, ki želijo prikazati, da je delavec sam odgovoren za delovno nesrečo, in v obrazec “prijava poškodbe pri delu” (ER8 obrazec) ali v različne zapisnike pišejo neresnične trditve o okoliščinah delovne nesreče. Poleg tega so delavci pogosto ustrahovani, da bodo izgubili službo in se zato težje odločijo za vložitev odškodninskega zahtevka. Takoj po poškodbi na delovnem mestu je zato treba poskrbeti za čim hitrejše zavarovanje dokazov o tem, kako se je delovna nesreča zgodila (priskrbeti izjave očividcev, fotografirati stroj z napako…).

Zagotovite si potrebna navodila za:

Delovno
nesrečo

Ali ste vedeli, da lahko že na začetku zdravljenja dobite akontacijo odškodnine in v določenih primerih brez zdravniškega izvida ali le z enim zdravniškim izvidom pridobite za negmotno škodo?

Delovno nesrečo -
smrt bližnjega

V delovnih nesrečah, ki imajo za posledico posebno hude telesne poškodbe, poleg odškodnine oškodovancu, ki mu je ostala posebno težka invalidnost, tudi bližnjim uredimo pravico do odškodnine zaradi njegovega zdravstvenega stanja po delovni nesreči. V primeru smrti delavca pripada svojcem odškodnina iz naslova duševnih bolečin zaradi smrti bližnjega.

Nezgodo

Če ste imeli v času delovne nesreče sklenjeno individualno ali kolektivno nezgodno zavarovanje ali kombinirano nezgodno zavarovanje z življenjskim zavarovanjem ali nezgodno zavarovanje po zavarovalni polici avtomobilskega zavarovanja ali ste bili nezgodno zavarovani kot imetnik bančne kartice, vam uredimo izplačilo zavarovalnine.

Želite izvedeti več?

Kontaktirajte nas za brezplačna navodila!

Dodatne informacije

Storitve zastopanja vam ne zaračunavamo vnaprej in v primeru neuspeha  

Od podpisa pooblastila dalje smo mi odgovorni za vaš uspeh in storili bomo vse, kar je v naši moči, da vam priskrbimo ustrezno odškodnino.

Če želite brezplačno svetovanje odvetnika, ki se ukvarja z odškodninskim pravom, nas pokličite takoj po nastanku delovne nesreče in prejeli boste brezplačni pravni nasvet odvetnika, ki vam bo dal hitre napotke, kako ravnati, da kasneje ne boste imeli težav s pridobitvijo ustrezne odškodnine.

Če nas niste poklicali že s kraja prometne nesreče, vam svetujemo, da nam pišete preko priloženega obrazca ali pošljete vprašanje po pošti in prejmete brezplačni nasvet o možnosti uspeha. Svetujem vam, da to storite še pred zaključkom zdravljenja, da vas opozorimo, na kaj bodite pozorni in katero dokumentacijo zbirajte, da bi vam lahko kasneje pridobili ustrezno odškodnino. Svetujemo vam, da se še pred zaključkom zdravljenja naročite na svetovalni razgovor v odvetniški pisarni, ki ga ne zaračunamo.

Zagotovite si brezplačno svetovanje
  • +386 (0)51 319 111

Kontaktirajte nas preko telefona, elektronske pošte ali spodnje povezave.

Kako vam lahko pomagamo?

Pišite nam, če želite prejeti brezplačni pravni nasvet o možnosti uspeha iz področja odškodninskega  prava.

Ste pripravljeni na naslednji korak?